La mirada més propera a Eugeni Xammar, a la presentació de “Vallesos”

Presentació de la Revista Vallesos

Presentació de la Revista Vallesos

El passat divendres 22 de novembre es va presentar a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret de l’Ametlla del Vallès el número sis del llibre-revista Vallesos, en el que va ser el quart acte de l’Any Xammar que organitza l’Ajuntament.

Després que l’alcalde de l’Ametlla, Andreu González, donés la benvinguda i destaqués la importància de la figura d’Eugeni Xammar pel poble, el director de Vallesos, Vicenç Relats, va felicitar el Consistori per impulsar l’Any Xammar “amb tanta dignitat”, i va desglossar el contingut del número sis d’aquesta publicació, la qual incorpora una extensa carpeta dedicada al periodista ametllatà.Seguidament, va començar una taula rodona conduïda per l’editor de Vallesos, Ramon Vilageliu, a la qual es va comptar amb la participació de la Lourdes Tanyà, en Pere Giol, en Genís Tura i en Jordi Puig que, interpel•lats per Vilageliu, varen explicar com recordaven el seu primer contacte amb Eugeni Xammar, així com un seguit d’anècdotes i vivències personals que varen apropar als assistents, d’una manera amena, al periodista.

L’acte va finalitzar amb l’alcalde Andreu González anunciant que en un futur proper s’erigirà un monòlit en record a Eugeni Xammar, en un lloc emblemàtic del centre del poble.

Propers actes de l’Any Xammar

Dijous 28 de novembre
A les 21h a la Sala Moragues d’El Born Centre Cultural (Barcelona).
Lectura dramatitzada de “Seixanta anys d’anar pel món”, a càrrec de Pristins Fivallers.
Org. El Born Centre Cultural

Dissabte 30 de novembre
A les 20,30h al restaurant Can Camp (Ametlla del Vallès).
“Anècdotes havent sopat”. Sopar xammarià amb un menú elaborat especialment per a l’ocasió, que inclou l’actuació de Jep Barceló i de Francesc Membrives (20€).
Org. àrees de Cultura i Comerç

Divendres 13 de desembre
A les 20,30h a la Fonda Europa (Granollers)
Sopar literari dedicat a Eugeni Xammar, amb la presentació a càrrec de Ramon Parellada. Inclou sopar amb menú d’època (30€) i actuació de Jep Barceló i Francesc Membrives

*Les reserves dels sopars es poden fer a l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès (93 843 25 01) o bé als respectius restaurants: Can Camp: 93 843 11 50 / Fonda Europa: 93 870 03 12.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *