Xerrada sobre Eugeni Xammar a l’institut de l’Ametlla

Xavier Pla parlant d'Eugeni Xammar a l'IES de l'Ametlla del Vallès

Xavier Pla parlant d’Eugeni Xammar a l’IES de l’Ametlla del Vallès

L’11 d’abril passat els alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut Eugeni Xammar van poder assistir a una conferència sobre Eugeni Xammar realitzada pel professor de la Universitat de Girona Xavier Pla, especialista en literatura catalana i en el periodisme dels primers 40 anys del segle XX.

La conferència va ser un acte més emmarcat en l’Any Xammar i forma part dels actes de recuperació de la memòria històrica que se celebren cada curs a l’Institut. També hi va assistir l’alcalde de l’Ametlla i el regidor de Joventut. El doctor Xavier Pla va fer un repàs a la vida de Xammar començant per dir que és un dels primers periodistes que va a un conflicte bèl·lic quan l’envien el 1914 per cobrir la I Guerra Mundial. Va definir Xammar com a home d’acció, apassionat per la història i la política, solitari, crític, independent, inconformista, poliglot, catalanista radical i cosmopolita.

També va parlar de la seva activitat a Berlín com a corresponsal de diaris catalans i sud-americans i de la seva tasca com a diplomàtic a ambaixades espanyoles, dues coses que ja no va poder fer a partir de 1939. Des de llavors s’instal·là a Ginebra treballant com a traductor per a algunes institucions internacionals. Va acabar dient que morí a l’Ametlla sense poder veure el seu somni, una Catalunya lliure.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *