L’Any Xammar es trasallada a Granollers amb la “Setmana Xammar”

Conferència de Quim Torra / Marçal Sala

Conferència de Quim Torra / Marçal Sala

Aquest mes de maig l’Any Xammar s’ha traslladat a la captital del Vallès Oriental, Granollers, amb un seguit d’actes en la que ha estat l’anomenada “Setmana Xammar”. Així les coses, Quim Torra, comissari de l’Any Xammar, editor i director d’El Born Centre Cultural, el dia 7 de maig pronunciava al Museu de Granollers la conferència titulada “Eugeni Xammar, patriotisme i periodisme?”, en què va destacar la catalanitat del personatge i va homenatjar a tota una generació de periodistes catalans -tal i com va fer el periodista David Bassa el passat mes de març a l’Ametlla-, que van veure la seva carrera estroncada prematurament a causa de la Guerra Civil, la repressió i l’exili.

La següent activitat va ser la projecció, els dies 8, 9, 10 i 11 de maig del documental “Eugeni Xammar, la ploma silenciada”, en què es va comptar, el primer d’aquests, amb la presentació del fondista Ramon Parellada.

Finalment, el darrer acte de la “Setmana Xammar” de Granollers va ser la conferència “Eugeni Xammar i el periodisme de substantius, a càrrec de Xavier Pla professor de Literatura Catalana Contemporània i Teoria d ela Literatura a la Universitat de Girona.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *