La sèrie “Espai Xammar” ens apropa a la figura d’Eugeni Xammar

Espai Xammar

Espai Xammar

En el marc de la celebració de l’Any Xammar que impulsa l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, VOTV ha elaborat el programa “Espai Xammar”, que començarà a emetre’s de manera immediata a través de les televisions afiliades a la Xarxa de Televisions Locals, i que també es pot veure a la xarxa.

“Espai Xammar” és una sèrie que consta de 24 capítols que ressegueixen la intensa peripècia vital i l’obra periodística d’Eugeni Xammar, a través dels quals es redescobreix la figura del periodista, diplomàtic i traductor, que va ser testimoni directe dels principals esdeveniments històrics del seu temps.Cada capítol té una durada d’entre 6 i 7 minuts, i està integrat per tres seccions:

1) Una lectura dramatitzada d’extractes escollits de la producció literària d’Eugeni Xammar, a càrrec de tres actors ben coneixedors de la seva obra: Jep Barceló, Albert Benzekry i Albert Vilar.

2) Un comentari a càrrec d’un especialista en la biografia i l’obra de l’autor, que emmarca el text des d’una perspectiva més acadèmica.

3) Una fitxa que proposa un breu apunt final entorn del personatge: recordatoris de les obres de Xammar publicades, anècdotes biogràfiques, guia de persones i de llocs.

La sèrie s’ha rodat a Barcelona i al Vallès Oriental, en especial a una localització inèdita: la casa modernista de Can Barbey (1910), a la Garriga, obra de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall, un dels principals representants del Modernisme.

Podeu visionar els capítols d’aquest espai en aquest enllaç: http://votv.xiptv.cat/espai-xammar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *